Yoga voor een maand

Namasté

“My soul honors your soul

I honor the place in you where

The entire Universe resides

I honor the Light, Love, Truth,

Beauty and Peace within you

Because it is also within me.

In sharing these things

We are united, we are the same,

We are One”

Druk, druk, druk… Dat is hoe ik me de afgelopen tijd gevoeld heb, omdat er van alles moest, met name voor mijn werk in de zorg.

En dat in de vakantietijd. Daarom besloot ik dat het goed zou zijn om tussendoor even elke dag de tijd voor mezelf te nemen met yoga.

Er zijn veel voordelen mee verbonden, zoals het soepeler worden in het lichaam doordat je je pezen en spieren stretcht. Je krijgt ook een betere bloedsomloop en een goede doorademing. Verder leer je beter focussen, je wordt sterker en krijgt meer energie.

Dat leek me wel wat om te proberen, maar ik voelde er niet veel voor om buitenshuis yogalessen te nemen. Daarom besloot ik gewoon thuis yoga te gaan doen met Adriene. Via You-Tube kun je allemaal lessen van haar volgen die gratis beschikbaar zijn. Ik ben nog bezig met 30 days of yoga uit 2015.

Ze geeft haar lessen op een hele spontane manier waarmee ze ‘iedereen’ zo mee krijgt in het doen van yoga.

Wat ik met name heb ondervonden na een tijdje elke dag bezig geweest te zijn, is dat ik veel soepeler word.

Dingen die ik in het begin echt niet kreeg klaargespeeld, kan ik nu een stuk beter of zelfs vrij goed doen. Ik had in het begin moeite met mijn beenspieren. Op de een of andere manier kon ik niet ver naar voren reiken met gestrekte benen, maar dat lukt me nu dus wel. Wat ik doe is de benen zover strekken als het voor mij mogelijk is en doe dit dan zo lang als ze aangeeft. Zo merk ik dat ik elke dag weer een stukje verder kom.

Maar wat ik het fijnste vind is dat alle energie begint te stromen. Ik voel me een ander mens als ik yoga doe, veel lichter, energieker en innerlijk meer in balans. Ik zou zelfs zeggen dat ik me heler ben gaan voelen, meer verbonden met het al wat is.

Voor mij is het ideaal en bijna verslavend. Ik ben geen fan van de sportschool, maar op deze manier bewegen, dat past heel goed bij mij. Het is een combinatie van je naar binnen richten en tegelijk helemaal in en met je lichaam aanwezig zijn. Je gaat je lichaam echt ‘bewonen’ is mijn ervaring. Ik kan het dan ook iedereen van harte aanraden om het uit te proberen. Op deze manier is het supergoedkoop: alleen de kosten van een yogamatje en heel makkelijk thuis te doen. Iedereen kan wel ergens een matje uitrollen.

Wat ik ook nog kan aanbevelen is om te kijken naar eco yogamatten. Het nadeel van de gewone yogamatten is dat ze vaak van PVC gemaakt worden en dus zeer giftig zijn voor onze aarde en nauwelijks afbreken in de natuur. Dat wil ik graag voorkomen. Op de site van yogamat-online zijn yogamatjes te koop die wel goed afbreekbaar zijn…

Ik ga het zeker blijven doen, als ik kan dagelijks, want het brengt me echt heel veel goeds voor mijn lichaam en geest.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s