Bewerkt vlees

Het is al tijden bekend dat bewerkt vlees zeer ongezond is en onder andere kanker kan veroorzaken. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken geweest die genoemd worden in het boek van arts Michael Gregor & Gene Stone, Hoe overleef je? Echt een aanrader om te lezen, vooral omdat er ook in verteld wordt wat je dan wel goed kunt eten om gezond te blijven en/of ziekten om te keren of te vermijden (wederom onderbouwd met veel onderzoeken).

Alle onderzoeken ten spijt, lijkt het erop dat de vlees- en melkindustrie tot nu toe een flinke vinger in de pap hebben, waardoor het kan zijn dat ons voedingscentrum nog steeds aanraadt om melkprodukten zoals melk, yoghurt en kaas te eten.

In Amerika vertelt arts Gregor hier aan de USDA (US Department of Agriculture) dat het de hoogste tijd wordt om de mensen in Amerika in te lichten over de gevaren van het eten van bewerkt vlees. En dat is hoog nodig, want steeds meer mensen krijgen zwaar overgewicht, met alle bijbehorende ziekten….

Er zijn momenteel zoveel mogelijkheden om vlees te vervangen. Dat is werkelijk heel fijn! Ik ben zelf bijvoorbeeld gek op falafel (doet me nog altijd denken aan Palestina waar ik was). De schappen van de supermarkten liggen vol met vleesvervangers. Maar of die allemaal zo gezond zijn? Ik kijk toch altijd even op de ingrediëntenlijst.

Niet alleen bewerkt vlees is slecht voor de gezondheid, ook zuivel is af te raden.

Wat je in plaats van kaas op brood goed kan eten zijn plakjes Wilmerburger ‘kaas’, die je bij de Jumbo kunt krijgen. Deze benaderen de smaak van echte kaas steeds meer en er zit geen ‘rommel’ in verwerkt. Wat ik eet als veganist zijnde kun je hier lezen.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s