Onderdrukkende ontwikkelingen

Your trials

Did not come

To punish you

But to awaken you

Yogananda

Gisteren las ik een artikel over David Icke. Er is een film van zijn leven gemaakt genaamd Renegade en momenteel zijn er een aantal premières van de film kort voor vertoning afgezegd. Dit omdat de inhoud te controversieel zou zijn… Een paar jaar geleden is hij al verbannen van Facebook, recent van twitter en mocht hij Australië niet meer in om een voordracht te geven voor mensen. Zijn website kun je op verschillende scholen en overheidsinstellingen niet meer openen. Dan verschijnt er een ‘Banned’ op je scherm…

Hij is niet de enige. Alex Jones bijvoorbeeld, wordt ook van Facebook en Instagram verwijderd samen met nog enkele anderen onder het mom van extreem rechtse standpunten. Zij zouden met hun instelling aanjagen tot haat en geweld.

Als je het in grote lijnen bekijkt, gaat het in feite niet om David Icke of Alex Jones, wat ze ook te vertellen hebben. Als we het niet willen horen, luisteren we er toch niet naar? Als we het niet willen zien, slaan we hun you-tube filmpjes toch over? Hun vrijheid om een eigen mening te hebben, staat bij onze vrijheid om onze mening te hebben en die te kunnen vertellen. Dat zou ‘freedom of speech’ moeten zijn. Dit is censuur van de bovenste plank.

Het zou ons wel eens wakker kunnen maken voor het systeem waarin we functioneren, ons op ‘verkeerde’ gedachten kunnen brengen over bijvoorbeeld vaccinaties, multinationals, geld, conflicten in de wereld, onze politici… Want maatschappijkritisch zijn ze beiden. Echt een aanrader om te zien is: The Lie We Live.

Iedereen heeft zijn eigen perspectief/blik op de werkelijkheid. Voor de een kan iets helemaal waar zijn, terwijl een ander niet weet waar je het over hebt. Maar als we zeggen: “Deze ‘waarheid’ mag er zijn maar die ‘waarheid’ niet,” dan gaan we beslissen wat anderen mogen lezen of zien. Nu is het David Icke, maar wat wordt de volgende keer het punt waarvoor iemand van Facebook gegooid wordt? Als je alleen al zijn naam noemt? Welke websites gaan in de toekomst uit de lucht?

De vraag is dan ook: wie heeft er baadt bij dat we bepaalde boodschappen en visies niet te horen krijgen?

christopher-burns-360257-unsplash
Photo by Christopher Burns on Unsplash

Ik heb het gevoel dat het lijkt of er maatregelen worden genomen om het wakker worden van de bevolking tegen te gaan. Want hoe groter het Licht in ieder, hoe groter ook de onderdrukking die plaats vindt door de duisternis, om dit proces te kunnen blokkeren. En de onderdrukkende ontwikkelingen lijken nu een sneltreinvaart te nemen. Wanneer wordt ook de massa wakker?

1 reactie

  1. Hier in blogland wordt men zeker niet wakker. Daar slaapt men lekker verder in hun links draaiende droomwereld. Net als de politiek.

    Like

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s