Waarom is het goed om veel fruit te eten?

Fruitsalade met wat nootjes en pitjes

Fruit is bijna een ondergeschoven kindje geworden als het op gezondheid aankomt. Veel websites vermelden dat je vanwege de suikers en koolhydraten beter weinig fruit kan eten. En dat terwijl fruit juist zo helend is voor de gezondheid!

Alle suikers worden in onze cultuur op een hoop gegooid. Van suiker wordt gezegd dat het slecht voor de gezondheid is en dat klopt als het om geraffineerde suikers gaat. We worden er dik van, krijgen allerlei ziekten, noem maar op. Ik kan alleen maar zeggen dat dit volledig juist is en dat we erg goed moeten kijken naar onze voedingsmiddelen en wat we eten.

Maar met fruitsuiker is het een heel ander verhaal. Je lichaam heeft namelijk ook suikers nodig om goed te kunnen functioneren. Suiker in fruit veroorzaakt geen ziekten. Deze fruitsuikers zijn niet dezelfde als de glucose-fructosestroop of de suikerklontjes voor de thee.

Fruit bestaat uit hele belangrijke voedingsstoffen zoals levend water, vitaminen, mineralen, vetten, eiwitten, antioxidanten, vezels, fytonutriënten, fytochemicaliënen een klein beetje suiker. Je moet wel heel veel fruit eten om teveel suiker binnen te krijgen.

Deze fytonutriënten en fytochemicaliënen zorgen ervoor dat we minder snel ziek worden en langer leven. Ook de vele antioxidanten leveren een grote bijdrage om tumoren en kanker tegen te gaan. Diabetes type 2 kan voorkomen worden door het eten van voldoende fruit. Ook helpt het de bijnieren kalmeren, je lever herstellen van vervetting (als je het dierlijke vet laat staan) en je hersenen revitaliseren. Fruit helpt om helderder te gaan denken en handelen.

De gezondheidsvoordelen van fruit zijn eindeloos… Geen enkel ander levensmiddel kan qua voedingswaarde aan fruit tippen. Heel belangrijk dus om voldoende van binnen te krijgen.

Dus laat je niet bang maken doordat anderen zeggen dat er veel suiker in fruit zit. Geniet en eet dat stuk fruit, liefst meerdere stukken per dag, en laat die koekjes maar staan…

Zelf maak ik vaak een fruitsalade als ontbijt na het drinken van selderijsap of gebruik ik fruit in mijn havermout als ontbijt, net waar ik zin in heb. ‘S middags maak ik vaak een smoothie. Daar doe ik ook wel rauwe boerenkool of spinazie door, maar altijd ook fruit. Net wat ik op dat moment in huis heb. Ik eet per dag zo’n 4 a 5 stuks fruit en voel me er uitstekend bij.

Bronnen:

‘Medical Medium’ door Anthony William

‘Hoe overleef je’ door Dr. Michael Greger en Gene Stone

1 reactie

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s