Kapucijners zaaien

Wat een heerlijke dag was het vandaag buiten! Door het mooie lenteweer ben ik begonnen om weer een beetje moestuin te maken van ons kleine achtertuintje.

Ik ervaar altijd een diepe verbinding met de aarde als ik in de tuin bezig ben en helemaal als ik mijn eigen groenten kweek. Het is net of de planten zich op een energetisch niveau afstemmen op dat wat ik nodig heb van de voeding. Groente en fruit uit eigen tuin smaken echt veel lekkerder!

Eerste appelbloesem

Vandaag heb ik kapucijners gezaaid en een rek daarvoor opgezet. Het was vandaag een vruchtdag zag ik op de zaaikalender van Maria Thun. Deze zaaikalender baseert zich op de stand van de planeten en sterren en hoe deze inwerken/invloed hebben op de aarde en de gewassen.

kapucijners gezaaid

Ik heb altijd veel van tuinieren gehouden. Tijdenlang had ik een eigen moestuin waar ik naartoe fietste, maar heb die een paar jaar geleden opgezegd omdat ik op dat moment te druk was met andere dingen. Nu heb ik een klein achtertuintje waar ik me lekker in uit kan leven om er wat moois van te maken.

De verbinding tussen vegan zijn en je eigen moestuin hebben en verzorgen is voor mij heel logisch. Het sluit prachtig op elkaar aan, de voeding en een stukje zelfvoorzienend leven. Ook in spiritueel opzicht is het hebben van een eigen tuin een van de beste dingen die je voor jezelf en je gezondheid kunt doen. Het creëren van een moestuin is zo bevredigend en helend, en zo zet je een stukje van jezelf in de wereld neer…

Maggiplant komt uit…

Een goede verbinding met de aarde zorgt dat we weer opgeladen worden als we in het bos, of in de tuin aan het werk zijn.

Sla tussen de kapucijnerstokken

3 reacties

  1. Heerlijk een eigen moestuin. Dat heb ik ook een aantal jaren gehad. Eigen sla, spinazie, pronkbonen, wortels, aardappelen. Nu wil manlief er een botenhuis bouwen….
    Met blote voeten op de grond aarden, is helemaal goed…door onze rubberen zolen aarden we slecht. Dus klompen uit en aarden.

    Geliked door 1 persoon

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s