Waarom ik geen vis meer eet

“Only after the last tree has been cut down,

Only after the last river has been poisoned,

Only after the last fish has been caught,

Only then will you find that money cannot be eaten.”

– Cree Indian Proverb

Photo by Yale Cohen on Unsplash

Sea the truth: Eigenlijk eet ik al een jaar of zes geen vis meer. Dat was na het zien van documentaire Sea the Truth, waardoor ik diep onder de indruk raakte. Ik hield vooral van makreel en zalm om te eten, echt heel lekker, maar na het zien van deze docu ben ik daarmee gestopt. Als we zo doorgaan met vis eten, zijn de oceanen in 2048 zonder vis…

Mijn grootste reden om geen vis meer te willen eten, is het ethische aspect dat ik geen bijdrage wil leveren aan het doodmaken van dieren, welke dieren dan ook, terwijl we dat voor het welzijn van ons lichaam niet echt nodig hebben. We kunnen alle voedingsstoffen zo van planten halen. Ook vindt er een shift in bewustzijn plaats op aarde, omdat het omgaan met dieren zoals we dat vandaag de dag doen, geen bestaan meer kan hebben in de wereld van de vijfde dimensie waar we naar onderweg zijn.

Zware metalen: Daarbij is het voor de gezondheid ook niet goed om vis te eten. Dit omdat onze oceanen inmiddels zwaar vervuild zijn geraakt en vissen volzitten met sporen van zware metalen en plastic. Onlangs werd een dode walvis gevonden met 40 kg plastic in zijn maag (bron AD). Deze giftige stoffen willen we voor onze gezondheid juist kwijt raken, ze kunnen een bron gaan vormen voor tal van gezondheidsproblemen als ze zich in ons lichaam ophopen.

Algen: Vissen eten onder andere algen. Dat is hun Omega-3 voedingsbron, waarvoor wij dan weer de vis doden om aan onze behoefde aan omega-3 te kunnen voldoen. Beetje omslachtig???

Wat dan wel eten? Om de goede vetten binnen te krijgen kunnen we tal van plantaardige opties gebruiken. Bijvoorbeeld avocado’s eten, die bevatten voor 30% goede vetten waaronder omega 3 en 6. Maar ik gebruik ook veel verschillende noten zoals cashewnoten, pecannoten en amandelen. Je kunt ook goed lijnzaad, hennepzaad, lijnolie en olijfolie gebruiken. En wellicht algen uit schonere gebieden. Dan heb je geen vis meer nodig…

Het is prachtig dat we een bewuste keuze kunnen maken in wat we eten of niet eten. Daar maak ik graag gebruik van…

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s