Vegan restaurantjes in Chiang Mai

In Chiang Mai is het een totaal andere eetcultuur als bij ons. Veel mensen koken niet zelf, maar eten buiten, bij de vele eettentjes langs de kant van de weg. Vaak staan er wat stoelen aangeschoven aan kleine tafeltjes en is het een drukte van jewelste overal. Hier vindt het leven buiten plaats en veel meer in contact met elkaar dan in Nederland. Het bevalt me echt heel goed.

Als je zoals ik geen vlees eet, kun je heel makkelijk in Chiang Mai terecht. Ze eten nauwelijks brood, heel veel fruit, groenten, rijst, noedels eieren en wat vlees. Soms moet je wel oppassen, want voor je het weet heb je een spicy gerecht besteld en spicy is hier echt zo dat de vlammen je uit neus en oren komen, soms met hele pepers nog verwerkt in de groenten…

Zo hebben we gegeten bij een vrouwtje die haar tuin had omgebouwd tot een eetplekje. Het was echt schitterend ingericht. Ze kookte ook biologisch, glutenvrij en vegetarisch, maar het enige wat je extra kon bestellen was ei. De rest was Vegan. Ik at er een bol noedels met paddenstoelen in kokosmelk wat een stuk heter was gekruid dan ik verwacht had. Ook had ze een stuk vegantaart, echt heerlijk!

%7wnpgtvqpcloplyldsa2a

We hebben al vaak gevraagd bij eettentjes om een maaltijd klaar te maken zonder vlees, wat ze prima vinden om te doen. Smoothies vind je ook op elke hoek van de straat.

Met chocolade weten ze ook goed weg in Chiang Mai, zoals bij dit tentje langs de kant van de weg…

unnamed

Er zijn ook speciale Vegan restaurantjes zoals Vegan Heaven, een heerlijk plekje met typisch Thais eten, maar ook met burgers etc. Van alle markten thuis. Op de muur hadden ze uitspraken hangen van beroemde mensen die ook Vegan geworden zijn en zich daar erg goed bij voelden.

fullsizeoutput_2a2

Dus als je naar Thailand gaat kun je heel gemakkelijk je veganistische levensstijl behouden, met Engels en wat hand en voetwerk kom je een heel eind!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s