Selderijsap, een medicijn?

Toen ik een paar maanden geleden bij vrienden in België logeerde, raakten we aan de praat over een paar boeken die ze daar hadden liggen van Anthony William. Anthony hoort vanaf zijn vierde jaar een stem die hem vertelt hoe het staat met de gezondheid van degene die hij tegen komt. Ook hoort hij van de stem vanuit de Geestelijke Wereld wat aan een eventuele ziekte gedaan kan worden of hoe de algehele gezondheidstoestand te verbeteren is.

Wat ik las in zijn boek Medical Medium is om steeds, wat je ook hebt voor ziekte, je dag te beginnen met versgeperst selderijsap. Het schijnt voor tig van dingen goed te zijn…

fullsizeoutput_296

Toen ik ging kijken op internet bleek selderijsap een hele hype te zijn. Met name in Amerika is het een grote ontdekking voor veel mensen om selderijsap ’s morgens op de nuchtere maag te drinken. We kampen in het westen met zoveel gezondheidsproblemen, het een lijkt zich op het ander te stapelen en dat is niet zo vreemd als je naar de gemiddelde eetgewoonten van de bevolking kijkt en beseft aan hoeveel toxische stoffen we in de afgelopen tijden zijn blootgesteld. Veel mensen hebben de grote voordelen van het drinken van selderijsap al ontdekt en ervaren er zeer grote gezondheidsveranderingen door.

In Anthony’s boek ‘life changing foods’ lees ik: ‘Bleekselderij is een van de krachtigste ontstekingsremmende voedingsmiddelen, omdat hij schadelijke bacteriën, gist, schimmel en virussen uithongert die in het lichaam aanwezig zijn en hun toxinen en afvalstoffen uit het darmkanaal en de lever drijft. Tegelijkertijd zorgt bleekselderij ervoor dat heilzame bacteriën goed gedijen.’

Er staat nog veel meer in, dat het de nierfunctie verbetert, bijdraagt aan het herstel van de bijnieren en hydrateert op diep cellulair niveau, waardoor het de kans op migraine verkleint.

Vooral dat stuk van de migraine leek mij erg fijn, want ik heb zo’n een a twee keer per maand tijdens mijn periode erge last van hoofdpijn en het is natuurlijk mooi als ik daar op een natuurlijke manier vanaf zou kunnen komen. Baat het niet dan schaadt het niet in dit geval…

Dus ik ging de uitdaging aan om elke morgen nadat ik wakker werd te beginnen met bleekselderijsap. En niet een klein bekertje sap, maar ongeveer een halve liter. Het sap drink ik met kleine slokjes direct na het persen en zonder bijmenging van ander fruit of groente. Daarna moet het sap een half uur zijn werk kunnen doen zonder inmenging van ander voedsel of drank.

fullsizeoutput_29a

Met een slowjuicer om het sap uit de bleekselderij te persen ging ik aan de slag. Het is belangrijk om met een slowjuicer te werken omdat dit proces langzaam is en ervoor zorgt dat alle goede stoffen zoals enzymen van de bleekselderij behouden blijven. Een slowjuicer kneust en perst het sap uit fruit, groenten en noten, wat je maar wilt…

Ik ben er nu enige tijd mee bezig, en merk het volgende: Ik heb voor het eerst sinds lange tijd geen hoofdpijn tijdens mijn periode gehad. Hoera!!! Ik voel me lichter en schoner vanbinnen, met name als ik daarbij ook veel groenten en fruit en geen gebakken producten meer eet.

Gisteravond at ik met mijn zoon samen wat chips en ik voelde toen gelijk in mijn lever en darmen een soort zwaarte die ik niet kwijt kon raken tot ik ’s morgens weer selderijsap dronk. Ik wordt dus gevoeliger voor wat ik eet en wat het precies in mijn lichaam doet. Het vreemdste vind ik nog dat ik me na het drinken van selderijsap ertoe moet zetten om iets te gaan eten. Waar ik vroeger honger had, heb ik dat nu minder… Maar wellicht verandert dat weer als ik het nog langer gebruik.

Al met al ga ik er nog een tijd mee door en zie wat voor gezondheidsvoordelen me het nog meer gaat brengen….

fullsizeoutput_298

 

1 reactie

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s