Een dag in Chiang Mai

Chiang Mai vind ik een heerlijke stad om te ervaren. Het bruist en leeft aan alle kanten, creativiteit krijgt hier veel ruimte, omdat regelgevingen nog niet de boel hebben dicht getimmerd. Mensen kunnen hun woonkamer ombouwen tot eettentje, alles op straat zetten, overal versieringen ophangen, zich buitengewoon kleden zonder raar aangekeken te worden etc. Je kunt het zo gek niet bedenken, wat een heerlijke vrijheid… Het leven vindt buiten plaats.

Wat me ook opvalt is dat er relatief weinig prullenbakken vanuit de overheid geplaatst zijn, maar er toch geen rotzooi op straat ligt, dit mede omdat er voortdurend mensen de straten en trottoirs schoonvegen met bezems. Maar ook omdat de mensen kennelijk hun  afval mee naar huis nemen om daar te deponeren in een prullenbak.

unnamed

Eettentjes hebben wel vaak prullenbakken, maar lang niet altijd. Het leven is heel goedkoop hier. Vanaf een euro heb je al een vol bord met eten, wat je vaak op een krakkemikkig stoeltje aan een versleten tafeltje op kan eten. Maar wat knus! De maatstaven zijn gewoon heel anders dan bij ons waar alles tip top moet zijn om te kunnen verkopen.

Helaas hebben ze nog wel heel veel spullen verpakt in plastic en plastic zakken zijn hier ook nog niet in de ban, zoals in Nederland. Daarvoor is hier nog een lange weg te gaan, zoals op heel veel plekken in de wereld…

unnamed-1

Vandaag zijn we treinkaartjes gaan halen voor de terugweg naar Bangkok voor de zesde februari. Toen we vanuit Bangkok naar Chiang Mai wilden vertrekken waren zo goed als alle kaartjes uitverkocht… Vandaar dat we die alvast hebben gehaald. We zijn met een tuktuk gegaan, niet het meest milieuvriendelijke vervoersmiddel wat je kunt bedenken, maar het station lag een eind bij het Varada Place Hostel vandaan. Op de terugweg hebben we een elektrische tuktuk gevonden, een heel stuk beter!

Daarna zijn we marktjes gaan bezoeken, typische marktjes voor Chiang Mai, waar we nog wat noten en kleine bananen hebben gekocht bij de lokale bevolking. Het zijn naar mijn idee hele lieve, vriendelijke, behulpzame, wat ingetogen mensen.

‘S avonds hebben we met nieuw gemaakte vrienden uit het hostel een Thaise dansvoorstelling bijgewoond, echt prachtig! Slow dans…. We kregen er veganistische Thaise hapjes bij te eten, erg lekker!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s