Veel vlees eten blijkt ongezond te zijn

Waarom is het eten van plantaardige voeding voor onze gezondheid zo belangrijk?

Vele studies, waaronder de China Study van dokter Cambell, geven aan dat het zeer ongezond is om vlees te eten. Vlees en zuivelprodukten worden gelinkt aan de epidemische westerse ziekten, zoals hoge bloeddruk, hart en vaatziekten, diabetes, kanker, osteoporose, alzheimer, overgewicht etc. Het blijkt een ware epidemie geworden te zijn. Fervente vleeseters hebben meestal wel ergens last van.

fullsizeoutput_b6
Een lekker stukje vlees….

Het is zeker niet uit te sluiten dat er al vele mensen aan een ziekte gestorven zijn die door het eten van vlees, melkproducten, eieren en bewerkt voedsel veroorzaakt werd. In het boek ‘Hoe overleef je’ door Michael Gregor worden tig wetenschappelijke studies aangehaald die dit beeld volledig bewezen ondersteunen.

Maar er is heel veel te voorkomen en te genezen of terug te draaien. Veel mensen die overstapten op een zo genoemd ‘whole food plant based diet’ zijn daar stukken beter door geworden. Daarover gaat onder andere ook de documentaire op Netflix: Forks over Knives, echt een grote aanrader als we onze gezondheid weer in eigen handen willen nemen.

Het mooie is dat als we weten hoe het in elkaar zit met voeding, we er ook daadwerkelijk iets aan kunnen doen. Het blijkt dat gezonde plantaardige voeding vaak nog beter werkt dan de voorgeschreven medicijnen. Dat is toch fantastisch, dat we onze eigen medicijnen zo in de tuin kunnen verbouwen? Of elke dag bewust een keuze kunnen maken in de winkel waar we ons lichaam mee voeden?

In onderstaande video wordt op een humorvolle manier door dokter Michael Gregor van Nutritionfacts.org uitgelegd, dat we diverse ziekten kunnen voorkomen en zelfs in staat zijn om sommige kwalen terug te draaien. Dus waarom zouden we dat niet doen?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s