Dit is mijn favoriete recept voor het maken van overheerlijke en wat gezondere pannenkoeken, ook kidsproof! Omdat ik geen eieren en melk gebruik, neem ik daarvoor in de plaats bananen voor de binding en ongezoete amandelmelk in plaats van melk.
Ik vind het erg lekker om fijngesneden spinazie door het beslag heen te doen of diepvriesspinazie. Dat geeft de pannenkoeken een meer gezonde bite en stevigere structuur. Maar de spinazie kun je ook goed weglaten voor pannenkoeken naturel. Je kunt alles toevoegen voor variatie wat je lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan rozijntjes, plakjes appel of banaan of Vegan kaas die je in plakjes bij de biowinkel zoals Odin kunt kopen.
Wat heb je nodig?
- 250 gram boekweitmeel
- 250 gram havermeel
- 2 bananen
- 1 liter amandelmelk, ongezoet
- Een snufje zout
- 1 theelepel baking soda
- Spinazie, hoeveelheid naar eigen smaak
Dit mix je in een kom tot een vlak beslag waar je goed de pannenkoeken mee kunt bakken. Daarna is het bakken maar!