Hoe je kan stoppen met spullen kopen

Het reduceren van de hoeveelheid spullen die we consumeren is erg belangrijk om een levensstijl te leven die zo min mogelijk impact heeft op onze Moeder Aarde. Tegelijkertijd snijdt het mes aan meerdere kanten, want wie wil er nu niet geld over houden aan het einde van de maand, een opgeruimd huis, overzicht en minder spullen om voor te zorgen? Ik vind het heerlijk om op een ‘minimalistische’ manier te leven, me te onthechten van wat ik had en zo op meerdere terreinen bij te dragen aan mezelf en aan Moeder Aarde die we bewonen. Me enkel proberen te omringen met de spullen die waarde hebben in mijn leven en waar ik blij van wordt…

Wat voor mij erg goed werkt om te stoppen met spullen kopen zijn de volgende punten:

  • Apps van je smartphone/iphone verwijderen die je proberen spullen te verkopen. Denk hierbij ook aan mailinglists waar je elke keer weer mail van krijgt. Schrijf je uit!; Je zorgt er zo voor dat je de verleiding en herinnering aan je favoriete ‘winkels’ op internet delete, tenzij je ernaar op zoek gaat. Het werkt heel erg door in je hoofd als je elke keer kijkt wat er te koop is…
  • Creeer een wensenlijst. Dat kunnen spullen zijn die je echt heel graag wilt kopen, of spullen die je toevallig tegenkomt en die je mooi vindt. Koop dan alleen die dingen die je na een tijdje nog wilt hebben, die waarde toevoegen aan je leven en die kwalitatief goed zijn. Als het niet kwalitatief goed is blijf je aan het kopen… Veel spullen die we kopen komen ergens in een lade terecht en we weten later niet eens meer dat we het in huis gehaald hebben. Zonde van het geld en de gebruikte grondstoffen toch?
  • Maak spaardoelen. Hier komen gelddoelen en het niet kopen van spullen bij elkaar. Je kunt hierbij denken aan de spullen die je wilde kopen van je wensenlijst, een trip met je partner, een reis die je altijd al hebt willen maken, een schuld inlossen of die zonnepanelen voor op je dak. Ook gewoon geld achter de hand hebben voor onverwachte uitgaven is een erg fijn gevoel. Zet het geld apart op een spaarrekening wat je anders aan spullen uit zou geven en je zal zien dat een boel kleine beetjes een hele grote berg samen vormen met de tijd.
  • Inspiratie opdoen. Dat kan heel goed door te lezen over  minimalisme en budgetting of You-Tube filmpjes te kijken. Het zorgt ervoor dat we met een andere blik gaan kijken naar wat we al allemaal hebben aan spullen en ons te realiseren dat we er eigenlijk een fractie van nodig hebben om lekker te kunnen leven… Bovendien voel ik me veel lekkerder in een huis waar wat minder spullen in staan, dan een huis wat is volgepropt met spullen. Mijn hoofd word er kalmer van. Daarom helpen deze filmpjes en informatie me herinneren waarom ik eigenlijk gestopt ben met spullen kopen. Je moet je voorstellen dat het hebben van gewoonten vaak moeilijk te doorbreken is. Daarom is het zo belangrijk dat we ons geinspireerd voelen en innerlijk ervan overtuigd te zijn dat dit is wat we moeten doen en weten waarom we de dingen doen die we doen.
  • Creeer een kledingkast waarin je alleen hebt liggen of hangen wat je werkelijk fijn vindt om te dragen. Dat kunnen zo’n 30 items zijn die onderling te combineren zijn. Zo hoef je ook niet constant de laatste trens te volgen en kun je iets vervangen enkel als het stuk gaat.
fullsizeoutput_32
Mijn kledingkast…
  • Je realiseren waar de spullen vandaan komen. The Story of Stuff zoals ik hieronder heb ingevoegd. Het zien van deze video zorgt ervoor dat je je bewust wordt van alle aspecten die met de spullen zelf te maken hebben, waardoor je met bewustzijn enkel spullen koopt als je ze werkelijk nodig hebt…

Video: The Story Of Stuff

Ons onthechten van materie is onderdeel van het leven in de Vijfde Dimensie van de werkelijkheid. Dat we daarnaar op weg zijn, zorgt er dus ook voor dat heel veel mensen, meedeinend op de nieuwe trillingen, minder spullen kopen en de spullen die ze hebben weer onder de loep nemen om te zien of die nog waarde toevoegen aan hun leven, of hun vreugde geven… Helemaal in de sfeer van de Nieuwe Tijd….

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s