Met onze ‘indirecte’ goedkeuring…

Een tijdje geleden stuitte ik op een toespraak op internet van een jonge man die zich Earthling Ed noemt. Hij sprak een groep mensen zeer gepassioneerd toe over dierenwelzijn en alles wat daarmee samenhangt. Ik kan zijn gevoel voor rechtvaardigheid wat betreft de dierenindustrie en zijn passie voor onze Moeder Aarde zeker invoelen en delen.

Er gebeurde ook iets anders met me: ik had altijd ‘weggezapt’ van dierenleed, wel ergens wetende dat het erg was en daarop ook mijn beslissingen gebaseerd dat ik geen vlees en later ook geen kaas, eieren en melk meer wilde gebruiken. Toen ik echter zijn toespraak zag, moest ik wel blijven kijken, omdat wat hij zei me pakte, greep…

Ik heb niet alleen zijn toespraak gezien, maar me ook geconfronteerd met een documentaire die ‘Land of hope en Glory’ heet. Daarin zag ik alles wat ik nooit heb willen zien. Maar nu wilde ik die zien, wilde ik precies weten waar ik eigenlijk nee tegen zei en waarom ik dat deed. Mijn maag is een paar keer omgedraaid, want wat zich in de bio-industrie allemaal afspeelt… Toen wist ik het wel heel zeker.

imag0117
Dit varken kwamen we tegen in Frankrijk, had net door de modder gerold

Als ik vlees koop in de supermarkt, geef ik indirect mijn steun door aan de slachterijen, de bioindustrie, maar ook aan het kappen van oerwoud (91% van het Amazonewoud is gekapt voor de productie van voer voor dieren). Boeren hebben vaak veel koeien, omdat ons systeem ervoor zorgt dat kleine populaties geen enkele winst opleveren voor een boer. Hij moet wel grootschalig werken…

Ik voelde boosheid en diepe verontwaardiging in mezelf toen ik die documentaire gezien had. Alleen: het heeft geen zin om boos te zijn. Er is al genoeg ‘boosheid’ in de wereld en Moeder Aarde zucht onder de emoties van alle mensen…

De boosheid die we voelen in ons leven, komt op sommige momenten naar boven drijven en datgene wat we zien of mee maken is dan de trigger/spiegel die ons laat zien waar er nog boosheid in onszelf is. We zouden die situaties dankbaar kunnen zijn voor hun spiegeleffect. Dan kunnen we namelijk bij dat gevoel van boosheid komen, daaraan werken in diepe meditatie en het doorademen, zodat de boosheid oplost. Als we dan voelen dat de boosheid weg is, kunnen we vanuit acceptatie, vrede, Liefde en onze intuitie stappen zetten die zinvol zijn voor onszelf en de mensheid. We kunnen allemaal vanuit deze innerlijke stabiliteit en Liefde kleine veranderingen tot stand brengen die samen grote gevolgen hebben voor onze levens en dat van ieder wezen om ons heen.

Voor mij is er het besef dat niemand ‘verkeerd handelt’. We hebben allemaal onze eigen staat van bewustzijn, vanwaaruit we de dingen doen. In andere levens heb ik ook dingen gedaan waar ik nu nooit meer achter zou staan met het bewustzijn dat ik nu heb. Daarom probeer ik niet te oordelen, maar enkel mensen meer informatie, handvaten, Liefde en bewustheid te geven zodat mensen zelf een keuze kunnen maken. Op dit moment ontstaat er een steeds groter bewustzijn voor dierenwelzijn onder de mensen, waardoor er grotere schappen in de supermarkten komen voor Vegan producten en Vegetarische producten. Kijk maar eens naar alle vleesvervangende burgers of de verschillende ‘melksoorten’. Die producten hadden daar nooit gestaan als mensen ze niet hadden willen kopen.

We leven in een overgangstijd naar de Nieuwe Tijd, waarin alles aan het licht komt wat zich eerder in de duisternis kon afspelen. We hebben tijdenlang alle leugens van de vleesindustrie geloofd, maar dat is nu voorbij aan het gaan. Internet speelt daarbij een zeer grote rol, omdat er heel veel informatie vrij voor handen is.

Het besef dat wij allen gezamenlijk deze wereld creeren, ieder op zijn eigen manier, zorgt ervoor dat ik me met Liefde verantwoordelijk voel voor mezelf, alle mensen, de dieren, maar ook voor Moeder Aarde en hoe we haar achterlaten voor toekomstige generaties.

Hier de documentaire ‘Land of Hope en Glory’

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s