Vegan, een levensstijl…

Momenteel is Vegan zijn een steeds meer ‘normaal’ begrip. Er zijn meer en meer mensen wakker aan het worden voor wat er allemaal plaats heeft in de wereld. Er komt van alles aan het ‘licht’, waaronder vleesschandalen wat de klok slaat. De bio-industrie is iets wat voor veel mensen eigenlijk wel geweten wordt, maar waar door een groot deel van de mensen nog niet naar gehandeld wordt. We lijken wel gewoontedieren, we hebben iets altijd op een bepaalde manier gedaan en zijn opgevoed met het eten van dieren. Het is ons met de paplepel ingegoten…

Maar ik ben ervan overtuigd dat er een tijd aan zal breken waarin het vreemd zal zijn als mensen nog vlees eten. We zitten in een overgangstijd op vele fronten. Denk aan auto’s die milieuvriendelijker dienen te worden, straks rijden we elektrisch of op waterstof, de infrastructuur voor elektrisch rijden wordt nu aangelegd. Zo is het ook met de Vegan Levensstijl: overal in de supermarkten zijn burgers te vinden op basis van planten, op internet zijn diverse you-tube filmpjes beschikbaar over wat je goed kan eten, hoe je zelf je eigen vegan melk kunt maken en kaas, waarvan ik inmiddels recepten heb uitgeprobeerd.

Het vergt een andere manier van je dagelijkse boodschappen doen, bewust naar verpakkingen kijken om te zien of er ergens dierlijke producten zijn toegevoegd en creatief zijn met groente en fruit.

Wat ik ervaar: een zeker weten dat wat ik doe voor mij juist is om te doen. Het is alsof ik deel ben van de verandering die plaats heeft momenteel. Die verandering en vol blijdschap de Nieuwe Tijd in gaan is ook dat wat ik graag ondersteun, met heel mijn hart.

Hieronder een roggeboterham belegd met een halve avocado (bio) en stukjes tomaat uit eigen tuin. Met wat zout en peper. Echt heerlijk en voedzaam, heel wat anders dan een plakje kaas of vleeswaren..

imag0141.jpg
Roggebrood met avocado en tomaat uit eigen tuin

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s